KEMBALI

Assalamualaikum w.b.r

Alhamdulillah segala puji dan syukur kepada Allah atas segala nikmat yang telah diberikan. Sekali lagi saya diberi ruang dan peluang untuk mengemas kini blog ini setelah sekian lama ditinggalkan..huhu..alasannya ialah;banyak koje, malas, itu je.huhu...sory yep...

So, kali ini saya kembali lagi dengan cerita2 terkini yang boleh di kongsi bersama. Saya sebenarnya dah lama tak join demo sejak grad Disember aritu..huhu..So, kali ini adalah pertama kali setelah sekian lama beruzlah..hehe..Ekceli saya macam taraddud lagi nak join ke x nak demo ni, tapi sebab adik saya beria-ria ditambah pulak dengan sokongan senior saya kat pej tu..saya pun join la juge.hehe

Bergerak dari pejabat jam 2.15 ptg lebih kurang ke tempat berkumpul di Masjid Jamek Kg.Baru seperti mana yang telah dirancang oleh pihak penganjur. Kami ber4 sebenarnya, tapi bila dah mula bergerak lama2 tu tinggal ber3 sorang lagi tercicir..hehe..sebelum bergerak, baca doa dulu dan kami diberikan sehelai poster sorang. Masa ni la jumpe orang tu laa orang ni laa..huhu...bez juge jumpe orang2 yang dah lame x jumpe. Then kami pun posing r ambil gambar ramai2..hehe..
Antaranya kat bawah ni laa..

Antara isu-isu yang di hangatkan time demo ni ialah bantahan terhadap kekejaman israel di palestin, isu UMNO-APCO, & isu politik.


Gambar bawah ni adalah salah 1 poster yang kami dapat..hehe...




Hm..masa ni dah masuk jalan ampang dah ni...Jauh giler kot jalan..lebih kurang 5km di tengah panas. Tapi itulah hakikat demo,tpi bila dah lama beruzlah, mulalah terasa kesannya.huhu...



Gambar bawah ni depa naik lori beramai2..lori sape yang infaq tu wallahu a'lam. Tapi yang pastinya, ramai pimpinan naik kenderaan dan pihak penganjur juge...Masa ni bergemalah slogan2 yang pelbagai dan laungan takbir..

Antaranya ialah: Khaibar2x..Khaibar Ya yahud, Jaisyu Muhammad saufa Ya'ud...dan saya memang suke ayat ni..hehe..maksud dia ialah: Berjaga2 lah Wahai Yahudi, Tentera Muhammad akan mara!

Laungan lain yang lazim ialah: Hidup2 hidup ISLAM, hancur2 hancur zionis..

Ni adalah gambar orang yang duk mengendap atas jambatan..tak taula depa ni join jalan2 ni ke x...tapi yang pastinya, ramai press duk atas tu dan orang2 yang nak tengok saja pun ada..sabor jelaa...
Haaa..time ni dah smpai depan embassy America..so, mulalah ucapan2 daripada pimpinan2 yang nak bercakap dan dipanggil ke atas pentas pidato..pentas pidato ialah kereta turbo tu..depa naik atas tu untuk berucap..memang mantap r...hehe..speaker besaq tu depa pasang 2 tu..sekali cakap memang meremang bulu roma..huhu...

Ni view belakang...masing2 duk mendengar ucapan walaupun xdengar sangat kot..hehe...

Menunggu agenda seterusnya...tapi, memang bez r sebab dah lama x join..huhu...

Balik tu plan nak naik lrt dengan adik saya, kak teah dan abang apiz...last2..jalan kaki smpai ofis..nak naik bas pun x jadi sebab x jumpe bas..haha..for sure laa..semayang asar pun agak lewat dalam jam 530ptg..huhu..sebab bila smpai ofis tu..cari sofa dulu nak landing..huhu..penat giler kot...adik saya ngan kak teah kata dah leper dah tapak kaki diorang..huhu. Sabor jelah den..

Lepas solat asar, kami pun turun kat Ground Floor nak p makan. Sekali dapat rezeki makan nasi Ayam..dah la b4 p demo 2 memang perut kosong, ape lagi...kami 4 orang makan dengan khusyu'nya sekali..Alhamdulillah..

So, next demo pun xtau lagi bila..pengajarannya..selalu-selalu lah buat morning walk..barulah fit badan tu..lagi2 orang yang selalu koje kat dalam ofis..hehe..

p/s: jangan lupa sentiasa berdoa untuk rakyat palestin, Semoga Allah sentiasa pelihara mereka di sana.








Sunday, June 13, 2010

2 Comments:

Syahid nss said...

~betul fiey,lama dah sangat tak join...

Al-Hariz said...

tak pa, 3 julai ni ada lagi...